O Blogu

Azijska hrana WZVO.jpg

Blog je namenjen navdušencem nad azijsko hrano od Bližnjega do Daljnjega Vzhoda, kar smo v prvi vrsti tudi mi, ki soustvarjamo vsebino. V prvi vrsti smo to moja malenkost, moja cenjena žena, ki prihaja iz Južne Koreje in gospodičnica Luna, ki je že od malih nog vpeta v japonsko kulturo.

Zelo radi se poglabljamo v podrobnosti posameznih jedi z namenom doseči pristnost in optimalen okus. O tem pričajo podrobne slike priprave in sestavin. Prav slike postopka so bistvenega pomena za novopečenega kuharja, saj ima le tako predstavo o tem kako se neka jed pripravlja.

Z nami pa sodelujejo tudi naši prijatelji iz različnih delov Azije, ki so sami zelo vešči svoje kuhinje. Vse informacije o jedeh torej prihajajo iz prve roke in so zato preverjene. Seveda je možno, da se jed z istim imenom od regije do regije pripravlja nekoliko drugače. Takšnih primerov imamo namreč dosti tudi v Sloveniji.

Drage bralke in cenjeni bralci, želimo, da s svojimi vprašanji in predlogi pomagate ustvarjati vsebino tudi vi, saj bomo tako nedvomno napredovali vsi.